Inscrierea in RPC


Procesul de înscriere în RPC urmează următorii paşi:

-Completarea integrală a informaţiilor pentru Înscriere.
-Obţinerea “Contului şi Parolei” Unic pentru fiecare Organizaţie care doreşte să se înscrie în RPC
-Vizualizarea informaţiilor necesare a fi completate integral şi pregătirea datelor necesare . In acest sens, se va consulta Manualul utilizatorului, disponibil dupa Autentificare, in sectiunea Help a Zonei private.
-Modificarea datelor care necesită actualizări

Pentru înscriere în RPC este absolut obligatoriu ca utilizatorul să obţină în prealabil “contul şi parola. “ specifice fiecărei organizaţii.
In acest scop:
• Se accesează situl http//rpc.ancs.ro;
• Se accesează butonul Înregistrare şi pe ecran va apare imaginea “Cererii de cont “ care trebuie completată conform solicitărilor ;
• Odată terminată completarea informaţiilor solicitate se accesează butonul “Trimite” în vederea transmiterii e-mailului pentru obţinerea “Contului şi parolei”. Contul şi Parola se vor primi prin E-mail, de la solicitantul de cont, în maxim trei zile de la solicitare.

In situatia in care din anumite motive contractorul nu mai detine datele de acces la cont, acestea pot fi recuperate accesand butonul ’Recuperare parola’ disponibil in zona publica, sub butonul ‘Autentificare’.

In vederea asigurarii securizarii procesului de configurare a unui cont in RPC, pe langa elementele clasice solicitate, solicitantul va trebui sa introduca la sectiunea ‘Cod securitate’, codul generat automat de catre program. Astfel , vor fi evitate o serie de procese informatice nedorite, generate de catre anumite programe informatice externe Institutiei , care pot scadea performanta globala a utilizarii aplicatiei.

Dupa primirea datelor de acces, utilizatorul va avea acces in cadrul contului personal, prin intermediul zonei de acces "Autentificare", unde vor fi introduse datele de acces primite, respectiv utilizator/parola.


Manualul de utilizare a aplicatiei RPC este disponibil in cadrul zonei private, sectiunea help.
Regulamentul de utilizare a aplicatiei RPC este disponibil in cadrul zonei private, sectiunea help.Acest document a fost imprimat de catre sistemul RPC. Adresa web: https://rpc.mcid.gov.ro